Thursday, March 6, 2008Extret del n.13 (març 2008) de L'EIXIDA - Sant Andreu Informahttp://barcelona.indymedia.org/newswire/display/335228/index.phphttp://bonpastor.noblogs.orgLa revista es pot baixar dehttp://barcelona.indymedia.org/newswire/display/335106/index.php

"Tot és l'AVE i l'especulació"Parlem amb: OFICINA ANTIMOBBING DE BON PASTORExtret de L'EIXIDA - Sant Andreu Informa n.13, març 2008. En JosepCapdevila és veí del Bon Pastor. El passat 19 d’octubre de 2007 va serdesallotjat per la força de casa seva, afectada per la 1a fase deremodelació de les Cases Barates. Ara, amb altres veïnes estan impulsantuna Oficina Antimobbing per informar i ajudar tot el barri.-
Abans de res, el dia 4 de març tenies un judici i ha estat ajornat,què ha passat?
Em deien que jo havia estat desallotjat d’una casa okupada al carrerRuïna Amàlia el dia 17 d’octubre, quan jo estava treballant. Però jode l’única casa que he estat desallotjat és de la meva. Una casa que fatrenta anys que hi visc. A més, jo no sóc l’acusat, sinó qui acusa laGuàrdia Urbana. Després que l’advocada anés al jutjat, han separat elscasos.
- La teva denúncia a la GU és per agressió?
Jo vaig posar la denúncia perquè es van presentar a casa meva, em vanagredir, em van agafar pel coll i van posar-li una porra al coll a lameva filla. Nosaltres érem quatre famílies i van actuar com si fóssimdelinqüents, o pitjor. Van venir 16 furgonetes dels antiavalots i van
acordonar totes les cases. A més és que ells ja tenien ganes de sarau,perquè anaven tota l’estona tocant les porres, s’anaven ficant amb lameva senyora: “mira, está cagada de miedo”. I “coge el perro que loatamos”. Molt agressius, molt agressius.

- Ja teniu data de judici?
No, encara no se sap la data. El jutge demana que es presentin els‘urbans’, però es van negar a donar-nos el número de placa. Tot i que joels el vaig exigir, perquè en tenen obligació- A més de la violència de la GU, també vau considerar il·legal el propidesallotjament.No és que el consideréssim il.legal, és que va ser il.legal. Estàvemesperant que al febrer sortís el recurs presentat. A més va ser el senyor Ramón García Bragado, el 4t tinent d’alcalde qui va signarl’ordre de desallotjament. I el jutge ens ha dit que un quart tinentd’alcalde no pot fer-ho.
- Explica’ns el projecte de l’Oficina Antimobbing.
Doncs mira, és per tot això que fem la plataforma antimobbing, perquèells amb el desallotjament han volgut donar un escarment a les altresfamílies. És una manera de dir “si resistiu vindran els antiavalots i uspegaran. I si no marxeu trencaran totes les teulades”, com van fer ambnosaltres. Amenaçar, amenaçar i amenaçar. No hi ha millor amenaça que laimatge. Ara bé, ells es pensen que ja està, que nosaltres hem marxat alpis i ja està, però no, d’això res.- Així doncs, voleu seguir lluitant amb la resta de famílies.Sí, perquè fins ara només era l’Associació de Veïns qui informava.Perquè pensa una cosa, els de l’AVV són del PSOE i d’ICV, és a dir, delspartits de l’Ajuntament. I ells fan el que els diuen. L’AVV és una armaque té l’Ajuntament per manipular els veïns informant el que ells volen,no la veritat. Perquè a l’Ajuntament no li interessa que informin de laveritat. Diuen als veïns que han de marxar de casa, però en cap moment
els informen dels seus drets. Per això és important l’Oficina.

- Vosaltres sempre heu denunciat el paper de l’AVV i l’Ajuntament.
Des de l’Ajuntament sempre intenten dir que el que nosaltres diem ésmentida. Però a veure, si a tu et fan fora de casa teva tu tens dret auna indemnització, no?
És molt fàcil, si tu has treballat a una empresadurant 30 anys, si et fan fora, t’han de pagar una indemització. Doncsés el mateix. En el nostre cas, fa setanta anys que hi viu la família.Nosaltres hem de lluitar pels nostres drets. A més nosaltres volíem queel barri es quedés com està, que es respectés i s’arreglés. Aquestescases ben arreglades, sense humitat, estan molt bé.
- El deteriorament de les cases ha estat el seu principal argument.
El deteriorament de les cases ha estat una feina de molts anys, dedeixar les cases que es vagin deteriorant, per després poder dir “comque estan molt malmeses, les tirem”. Però si el Patronat, que diu que és l’amo, no es gasta els calers perquè es deteriori, això és mobbing,no? Ara, amb l’arribada de l’AVE i del metro el terreny ha pujat molt i els interessa el terreny que ocupen les cases i no fer-se càrrec delcost d’arreglar-les. “És que amb La Maquinista, arriba l’AVE... i el BonPastor dóna una mala imatge.” Això és la pel.lícula que volen vendre.Tot és el mateix, l’arribada de l’AVE, tot. A ells els mou l’especulació.
- Us heu trobat amb altres situacions de mobbing?
Quan ja estaven totes les cases buides, només quedàvem les 4 famíliesvan començar a tirar totes les teulades. Ens van dir que no lestirarien, però va ser el primer que van fer. També van tirar els WC, vandestrossar-ho tot. També vivint nosaltres encara allà van arrencar-nosel gas. Ens vam quedar sense gas, van arrencar la instal.lació deltelèfon, també l’elèctrica, tot. Vam viure gairebé un any amb totes lescases del voltant a terra i entrava gent a les nits per agafar tot elque podien.