Thursday, October 2, 2008

1:Primer Fòrum Veïnal de Ciutat Vella 2: Moviments socials pel decreixement



foto: http://labarcelonetaambelaiguaalcoll.blogspot.com/


1.
Carta de presentació
Juliol 28, 2008
Benvolgudes, benvolguts,

Diverses entitats veïnals del disticte venim constatant els darrers anys un progressiu deteriorament de les condicions de vida als nostres carrers, en part pel creixent impacte del turisme, de l'especulació immobiliaria, la privatització de l'espai públic, els sorolls, la manca d'una planificació en la mobilitat … Al mateix temps el teixit veïnal del Districte s'ha anat fragmentant i atomitzant i tot i els signes recents de recuperació de la força de les entitats, creiem que cal donar un nou impuls i afavorir la vertebració de totes les entitas, grups i persones que han manifestat el seu interés en tractar alguns o diversos d'aquests problemas.
Per això us proposem celebrar a la tardor el Primer Fòrum Veïnal de Ciutat Vella. El dia en que el volem dur a terme és l'11 d'octubre al Centre del Forat de la Vergonya (Futura Plaça de les Lluites Veïnals).
Els objectius d'aquest Fòrum serien:
Promoure el coneixement entre persones, entitats i grups que actualment treballen al Districte.Establir línies conjuntes de treball com a prioritàries. (Si és possible acabar la jornada amb una declaració conjunta)

Proposar bases per a la interlocució política amb el Districte.

El Fòrum l'adrecem a:
Associacions de veïns i veïnes del Districte, federades i no federades.
Grups estables amb un enfocament cap a problemàtiques veïnals.
Hem pensat articular el treball entorn quatre eixos clau
Els conflictes actuals a Ciutat Vella

Propostes d'actuació
Bases per a la interlocució política amb el Districte
Propostes organitzatives per a donar continuïtat al Fòrum Veïnal de Ciutat Vella.
Els documents que es poden trobar en aquest bloc serviran com a documents -base pels debats i discussions del fòrum.
Naturalment us agrairem qualsevol suggeriment que ens vulgueu fer arribar respecte de temes a tractar, persones a convidar o allò que us sembli pertinent. Ho podeu fer adreçat les vostres propostes al correu xarxacv@gmail.com. En aquests moments estem treballant el tema del finançament de la jornada ja que ens agradaria poder comptar amb el suport tècnic de l'IGOP i poder-vos convidar a dinar, confiem poder comptar amb la quantitat necessària que tot i que modesta encara no tenim.
Us adjuntem una fitxa per a les inscripcions per tal de tenir una primera idea de quantes persones i entitats esteu interessades en aquests projecte i preparar amb més eficàcia els treballs del Fòrum. US RECORDEM QUE HEU D'ADREÇAR LES INSCRIPCIONS I PROPOSTES A xarxacv@gmail.com. La data límit serà el 22 de setembre de 2008.

Rebeu una cordial salutació
Entitat promotora la FAVB.
Comissió organitzadora:
Associació de Veïns de Casc Antic
Associació de Veïns de l'Ostia
Plataforma Afectats en Defensa de la Barceloneta
Espai Social Magdalenes
Assessorament tècnic: IGOP
Aquest fòrum no és públic, cal inscripció per assistir-hi, cal omp
, cal inscripció per assistir-hi, cal omplir el full d'inscripció xarxacv@gmail.com

Més endavant es presentaran de manera pública les conclussions del fòrum i ens agradarie que totes hi vinguessiu



2. Trobada per establir una agenda pròpia dels moviments socials pel decreixement ]
Fruit de la trobada a santa maria d'oló del juliol passat i de les seves conclusions el grup de debat sobre estrategies front el poder polític va decidir convocar a totes les individualitats i col·lectius decreixentistes s'ha quedat el proper dissabte 4 d'octubre a les 17h a cal suís, esplugues de llobregat, es vol establir un EIX TEMÀTIC ANUAL per tal de tenir una agenda pròpia dels moviments socials, no es tracta de deixar la feina que cadascuna fa, sinó d'ajuntar esforços puntuals i temporals per tal de fer balança davant conflictes més importants, urgents o estratègics. També hi ha l'objectiu de generar una "borsa d'activistes", una manera de poder recolzar les diferents lluites que estan en marxa i puntualment necessiten un grup gran de persones per fer accions, concentracions o impedir desallotjaments, tales, etc. Una mena d'equip A dels moviments socials.

Més info: tempsdere-voltes.cat